Колко често да публикуваме в социалните мрежи?

Колко често да публикуваме в социалните мрежи?
Колко често да публикуваме в социалните мрежи?

След подробната инфографика, която +Sam Pizzo сподели за различните размери на изображенията в социалните мрежи (тук), попаднах и на една ценна информация за честотата на публикуване в социалните мрежи. Отново информацията е под формата на инфографика и можете да я разгледате по- долу. В общи линии:

Facebook- не публикувайте твърде често, защото феновете ви се отчайват. Прекаленото споделяне за мен си е чист СМАП, който има за цел да напрупа ефтин трафик от най- голямата социална мрежа.
Минимум: 3X на седмица.
Максимум: 10X на седмица.
Стремете се към качествено съдържание.

Twitter е с голям обем на публикациите, но ниска стойност, тоест можете да споделяте повече тук, заради бързото темпо на разговорите.
Минимум: 5X на ден.
Максимум: Няма.

Google+ е с нисък обем на публикуване, но с високо качество на публикациите. Публикуване по-често в Google+ дава на търсачката на Google повече съдържание, ключови думи и опит, за да индексира и да се свърже с вас и вашия бизнес.
Минимум: 3X на седмица.
Максимум: 10x на седмица.

Но въпреки цялата тази информация, моят съвет е да не публикувате, когато нямате какво да кажете или покажете. Използвайте социалните мрежи само за разпорстранение на полезна информаци и по този начин и те ще ви бъдат полезни.

Честота на публикуване в социалните мрежи
Честота на публикуване в социалните мрежи

Източник: http://www.digitalinformationworld.com/2014/07/how-often-should-you-post-to-social-media-infographic.html

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.