Кратки съвети за правилното попълване на информация за продуктите във вашият OpenCart онлайн магазин

1. Заглавие

Кратко и ясно описание на продукта, добре е да има нещо уникално във всяко заглавие. При възможност споменете и някоя от основните ключови думи.

  • Примери за добро заглавие:
    • Ученическа раница Камелия в розово и жълто
    • Раница за ученици с колелца в красив син цвят
  • Зеленото е ключова дума
  • Червеното е името на продукта
  • Жълтото/оранжево е характерни черти на продукта

Като тези заглавия са само примерни и не бива да бъдат всичките ви идентични с тези. Може да има и други елементи в заглавията, както и някой от посочените от нас да липсват, не е фатално. Дори и да е по- дълго заглавието не е проблем, но се стремете да се придържате към дължина от 60 символа.

Голяма грешка е ако започнете да пишете само с насоченост, към търсачките и забравите, че потребителите също ще четат това съдържание.

  • Примери за лошо изградено заглавие.
    • Камелия NK238i
    • Раница за момче/момиче в жълто, зелено, кафяво и на сърчица с две презрамки и колелца, подплата и др.

И двете заглавия по- горе са неподходящи за SEO оптимизацията защото първото е кратко и неясно (особено за потребителите ) , съдържането на символи, модел, код и други са неясни, както за потребителите, така и за търсачките.

Може да си добавите модела, кода на продукта и друга сродна необходима информация от следващите стъпки при добавянето на информация за продукта.

Както и прекалено дългите заглавия са неподходящи, независимо дали в тях се съдържа конкретна информация за продукта.

Не трябва да се забравя, че и наличието на два или повече продукта или категории с едно и също заглавие е недопустимо.

2. МЕТА описание

Кратно описание на продукта, до 160 символа или едно/ две изречения от „Основното описание” на продукта. Препоръчително е да включва ключовата дума (в повечето случаи това е категорията). Пример за добро мета описание:

„Красива ученическа раница Камелия от Производител и изключително високо качество. Красива раница в розово за вашата ученичка- удобна и практична.”

Тук МЕТА описанието е дълго 145 символа и има споменато ключовата ни дума ученическа раница, както и текста е атрактивен не само за търсачките, а и за потребителите на сайта.

3. МЕТА ключови думи

Ключови думи за продукта разделени със запетая. Добре е да се ограничим до 4-5 основни думи или изрази, които описват продукта. Например:

„ученическа раница, раница Камелия, розова раница, раница за момиче”

4. Описание- основно описание

Възможно най- подробно описание на продукта, като спецификации, цветове и други подробности, които ще интересуват евентуалните потребители.

5. Етикети

Това са общите думи, които ще свързват продуктите в сайта. В повечето случаи те са идентични с МЕТА ключовите думи и може да поставите тях. Отново разделени със запетаи.

6. SEO заглавия

Един много важен момент тук е да използвате уникални SEO заглавия и в същото време да се стараете да използвате максимално малко на брой символи. Не използвайте големи и малки букви, както и разстояния между думите. Най- добре вместо разстояния използвайте тирета за да разделите думите.

Важно е да не забравяте- въпреки че се борите за по добри позиции в резултатите от търсенето, не трябва да забравяте, че тази информация ще се чете и от вашите посетители на сайта. Важно е да се съобразите с вашите потребите и да им предоставите едно наистина добро и полезно съдържание, което да ги задържи в сайта.

Както и разбира се да успеете да купят от вас това, което им трябва. Когато въвеждате информация в онлайн магазина си го правете така, че да вдъхвате доверие в потребителите.

Това бяха няколко кратки съвета, които написахме за наш клиент, но се надяваме да са били полезни и за вас. Успешна онлайн търговия!!!

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.