Развитие и бъдеще на мобилната реклама в България

мобилна реклама AdWords
мобилна реклама AdWords

Попаднах на едно видео от YouTybe канала на Google AdWords Bulgaria, което е изключително полезно. Дава информация за обема на търсене от мобилни устройства в България, дава съвети и насоки за увеличение на мобилния фокус и по- ефективна реклама.

Ето и няколко факта за България:

– 2 милиона смартфона с тенденция да се увеличава цифрата;

– По данни на Световната Банка в България (2013г.) има 145 мобилни плана на всеки 100 човека или по средно 1,5 мобилни плана на човек;

Най- интересното и полезно /според мен/ в цялото видео  е именно информацията, че при търсене от мобилно устройство се показват 2 реклами в които заемат 70% от екрана и възможността да кликнат или поне да видят вашата реклама е по- голяма. Като допълнение на това, цената на клик е доста по- ниска от тази която е за десктоп реклама.

Видеото показва и как на практика да си добавите и настроите рекламите за мобилни устройства в AdWords стъпка по стъпка, така че и да не сте професионалисти, ще успеете да си настроите рекламата сами, с помоща на видеото и Мая, която не се предостави, но и прощаваме.

Като цяло видеото е изпълнено с доста полезна и интересна информация и със сигурност ще научите нещо полезно и няма да си изгубите времето, както с масовите безполезни видеа. Препоръчвам го на всеки, който иска да научи всичко важно около „Увеличете мобилния си фокус с Google AdWords“.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.