Пет съвета за вашия климатик от PlovdivClima.com

Със сигурност знаете как да използвате климатика си, но въпреки всичко има неща, които хората често пропускат или пък клиенти, които туко-що са си взели климатик се опитват по най-бързия начин да разберат кое и как работи. В тази статия ще ви дадем простички съвети, които ще ви спестят време, пари и нерви.

Настройте термостата

Настройката на термостата или на централната климатична система позволява на климатика да работи постоянно, като поддържа определена температура. Така той не е включен на пълни обороти, не загрява и не би се развалил. Ако пък го включите, след като сте се прибрали, той ще изхаби почти двойно повече енергия, за да загрее и да достигне до желаната температура.  Използвайки термостата, вие спестявате време и пари от сметките за електроенергия.

Почистване на филтъра

Независимо дали използвате стайния климатик или пък централната климатична система, ако не почиствате филтъра има вероятност климатикът да не работи ефективно. Освен това така климатикът ще върши двойна работа и ще загрява или пък охлажда въздуха доста по-бавно, отколкото ако е с чист филтър. Проверявайте всеки месец филтъра и на всеки три месеца го сменяйте. Така ще имате по-чист въздух, ще пазите околната среда и сметките ви за електроенергия ще бъдат доста по-ниски.

Годишна профилактика

Веднъж годишно правете профилактика. По този начин ще можете да сте сигурни, че климатикът ви ще работи на пълни обороти. Дори и да има някаква повреда, вие ще можете да я оправите на доста по-ниска цена, отколкото през летните месеци или студените зимни такива.

Използване на персонален климатик

Използването на такъв климатик ще намали сметките ви за ток, а и ще ви бъде по-комфортно. Ще можете да настройвате температурата спрямо желанията си и няма да губите време и енергия в това да изчакате климатикът да се охлади или затопли, ако някой друг го е ползвал преди това. Така ще можете и да се насладите на удобството, което предлага термостата.

Купувайте енергоспестяващи и екологично съобразни климатици

Има редица причини, поради които да изберете по-новите климатици. Първо, те пазят околната среда и по този начин пестят енергия. Това се отразява на джоба ви и то още със закупуването. Новите климатици често са по-евтини от старите, по-лесно се поставят и премахват, ако има нужда. Поддръжката им също е много по-бърза и евтина. Като цяло климатиците от новото поколение се грижат за вашето здраве. Всичко, което искате да притежава вашия климатик, като качества, можете да ги откриете в съвременните модели.

Нашите партньори от PlovdivClima.com са доказани експрети в областта на климатиците и климатичната техника за град Пловдив и областта и може да разчитате на тях. За повече информация, можете да посетите техният сайт: plovdivclima.com или направо им пишете на: [email protected]

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.